БЧК стартира информационна кампания във Варненско

14:47, 09 ное 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният информационен център (ОИЦ) - Варна и Българският червен кръст (БЧК) стартират съвместна информационна кампания във Варненска област, насочена към уязвимите социални групи. Инициативата е част от националната информационна кампания на мрежата от Областни информационни центрове и БЧК „Заедно за съпричастността“. Официалният старт на кампанията за страната бе обявен днес от  Варна на пресконференция по повод 130 години от създаването на Българския червен кръст.  

В поредици от срещи във всички общини на Варненска област ще бъдат представени възможностите, които оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 предоставя за финансиране на социални проекти, насочени към хора в неравностойно положение. Целта е експерти на ОИЦ - Варна да обучат координаторите и доброволците на БЧК, които по време на раздаване на пакети с храни и продукти на най-нуждаещите се да им предоставят информация и за мерките в подкрепа на хората в неравностойно положение. Те ще бъдат запознати с възможностите да ползват социални трапезарии, домашни помощници, лични и социални асистенти и други социални услуги.

Във Варненска област кампанията ще се проведе в рамките на информационни срещи на Областния информационен център – Варна под надслов „Възможности за европейско финансиране през 2015/2016 г. и кампания „Заедно за съпричастността“. Събитията ще се състоят от 11 ноември до 25 ноември последователно в Девня, Провадия, Ветрино, Варна, Белослав и Аврен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама