Реформаторите предложиха съдия Диана Добрева за инспектор в Инспектората към ВСС

15:34, 09 ное 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок издигна кандидатурата на съдия Диана Добрева за инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС). Според парламентарно представената коалиция с дългогодишния си професионален опит съдия Добрева се е доказала като независим, високо ерудиран и ползващ се с уважение в юридическите среди съдия.

Тя е част от системата на съдебната власт от около 30 години. Била е съдия в Окръжния съд в Перник, в Софийския районен съд, където е била и  заместник-председател, както и във Върховния административен съд, където е била председател на отделения.

За реформаторите заемането на позиция на съдия във върховен съд носи авторитет, който ще спомага при упражняване на основното правомощие, което Конституцията възлага на Инспектората, а именно – контролната функция по проверка дейността на органите на съдебната власт, без да бъде засягана независимостта на съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите при осъществяване на техните функции, се казва още в мотивите на предложението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама