Пломбата на карусел 1 в завода на "Монтюпе" ООД е била махната без разрешение, изнесена е техника

15:51, 09 ное 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пломбата, с която служители на на РИОСВ бяха запечатали карусел 1 за леене на алуминий в завода за автомобилни части на „Монтюпе“ ООД е била махната без разршение. Това стана ясно днес в Административния съд, по време на поредно заседание по дело, заведено след жалба на дружеството. В нея се атакува заповед на директора на екоинспекцията, с която е наложена огриничителната мярка на съоръжението.

Сигналът е подаден на 27 октомври от завода до РИОСВ-Русе, а проверката на място е установила истинността му. Служителите на институцията за отбелязали и че от халето са изнесени матрици. Подаден е сигнал до Районната прокуратура, а още на следващия ден е поставена нова пломба.

Днес в съдебната зала всяка от страните потвърди първоначалната си позиция, а именно, че жалбоподателите поддържат искането си заповедта да бъде отменена, а ответникът – че жалбата е неоснователна.

Те внесоха множество писмени доказателства, част от които бяха приети още днес, а за друга съдът даде време на страните да се запознаят с тях, поради големия им обем.

Процесуалните представители на „Монтюпе“ ООД направиха искане да се назначат експертизи, по което искане съдът също ще се произнесе в следващо заседание. Причината е нуждата от време да се уточни, каква експертиза ще е необходима. Страните пък ще трябва да подготвят въпроси към вещото лице, а съдът ще намери подходящо такова.

Допуснато беше и искането, жалбоподателят и ответникът да доведат свидетел в съдебната зала, който да бъде разпитан. За „Монтюпе“ ООД това ще е Христо Мензилев, консултант по околната среда, а за РИОСВ – Христо Милков, който е участвал в множество проверки, правени в завода.

Делото продължава на 23 ноември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама