Уволняват ватманката, причинила катастрофата

15:53, 09 ное 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ватманката Соня Костадинова, която причини катастрофата на бул. „Христо Ботев", ще бъде уволнена дисциплинарно. Това съобщи зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев, цитиран от БНР.

Инж. Василев обясни, че водачът на спрелия трамвай не е имал никаква вина за произшествието.

По думите на Василев ватманката Костадинова е много опитна, с 23-годишен стаж. Тя е преминала и всички инструкции и се е подписала на тях. Иво Василев обясни, че през този сезон всяка сутрин всички ватмани задължително минават инструктаж за хлъзгав път.

Той подчерта, че на двата трамвая са нанесени сериозни материални щети за над 5000 лева. Единият трамвай е стар, над 35-годишен и ще трябва да се преценява дали ще бъде изгодно да се ремонтира изобщо.

Блъснатият трамвай е нов и модерен. В него почти не е имало пострадали. По-голямата част от пострадалите са били в трамвая, който е причинил катастрофата.

След катастрофата в „Пирогов“ бяха приети девет души на възраст между 29 и 67 години. Един от пациентите бе изписан още в ранния следобед, а на другите все още се правят изследвания, съобщиха от болницата за София Topnovini.bg.

Сред пострадалите има и бременна жена, приета в „Майчин дом“, но информация за състоянието ѝ няма.

Припомняме, че днес сутринта трамвай по линия 6 се блъсна в спрял трамвай по линия 7 на спирката на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Христо Ботев“ в посока центъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама