Съдът ще се произнесе по делото за повторно броене на бюлетините за съветници в Добрич

16:05, 09 ное 15 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои в седемдневен срок наблюдаващият съдия да се произнесе по делото за повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници в Добрич. На проведеното днес съдебно заседание бяха приети нови доказателства по делото и съдия Димитър Михов го обяви за решаване.

   Делото бе образувано по жалби на "Движение 21" и ГЕРБ, които оспориха резултатите от изборите с мотива, че има нарушения в изборния процес. В закрито заседание миналата седмица съдията отхвърли искането за повторно преброяване на бюлетините, като се позова на решение на Конституционния съд. Според него, след като протоколите от секциите не са били оспорени от представителите в и застъпниците на политическите партии в секционните комисии, които се явяват гарант на интересите на гражданите, няма основание за повторно броене, тъй като се счита, че те са били съгласни с резултатите, вписани в тях.

   По-късно в съда бе получена нова жалба от политическа партия, която не е успяла да спечели места в новия Общински съвет. Това наложи ново разглеждане на делото, което се състоя днес.

   В новоизбрания Общински съвет в Добрич ГЕРБ има 17 общински съветници, Реформаторският блок - 8, БСП - 6, по два мандата спечелиха АБВ, ВМРО, НФСБ, "Атака" и ДПС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама