Определиха съставите на 12-те комисии в Общински съвет - Русе

16:11, 09 ное 15 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на днешното си заседание Общински съвет - Русе разпредели състава и председателите на постоянните общински комисии в местния парламент. ГЕРБ ще води 4 комисии, Реформаторски блок - 2, а останалите партии от БСП, Атака, Патриотите-ВМРО, АБВ, ДПС и "Глас народен" ще председателстват по една комисия. 

По време на заседанието стана ясно още, че "Глас народен" и Патриотите-ВМРО ще се представят като една група, тъй като формацията на Светльо Витков има един общински съветник, а според Правилника всяка политическа група трябва да е съставена от минимум 2 човека. 

Разпределението по комисии е както следва: Комисията по икономическа и инвестиционна политика ще има за председател засл.проф. Васил Пенчев (ГЕРБ), Бюджет и финанси - Събина Павлова (ГЕРБ), Комунални дейности - Мирослав Славчев (Атака), Териториално и селищно устройство - Тихомир Георгиев (ГЕРБ), Образование и наука - Стоян Янев (Реформаторски блок), Здравеопазване и социална политика - д-р Теодора Константинова (Реформаторски блок), Култура и религиозни въпроси - д-р Севдалин Ангелов (Патриотите-ВМРО), Земеделие и екология - Дауд Ибрям (ДПС), Младежта и спорта - Пенчо Милков (БСП), ЗОРС - Емил Милушев (ГЕРБ). Определен е съставът и на двете специални комисии - за установяване и предотвратяване конфликт на интереси с председател Венцислав Великов (АБВ) и комисията по етика с председател Мариета Волф ("Глас народен").

Всички предложения бяха приети с пълно мнозинство. 

Бяха определени и датите за заседанията на Общински съвет до края на годината - 30 ноември и 16 декември. Общинарите коментираха, че датите са нестандартни, тъй като се прави всичко възможно да се наваксат пропуснатите заседания през септември и октомври. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама