Наложиха затвор за двама подсъдими по обвинение на Военна прокуратура – Сливен

16:33, 09 ное 15 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По обвинителен акт на Военноокръжна прокуратура – Сливен, на 06.11.2015 г. състав на Сливенски военен съд призна за виновни Димитър Илиев – бивш директор на Териториална дирекция - Варна при Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерство на отбраната“ и гражданското лице Милен Ангелов за присвояване на парични средства в големи размери - 91 617 лв., собственост на Министерство на отбраната. За улесняване на престъплението двамата извършили и документни престъпления. 

На Димитър Илиев е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 6 години при първоначален строг режим, както и конфискация на част от имуществото му – ½ идеална част от апартамент в КК “Св.св. Константин и Елена“- Варна.

На Милен Ангелов наказанието е лишаване от свобода за срок от 5 години при първоначален строг режим на изтърпяване.

Двамата са лишени от право да заемат държавна или обществена длъжност или да упражняват професия, свързана с управление, съхранение, контрол или отчитане на финансови или стоково – материални средства за срок от шест години.

В периода началото на месец април 2008 г. до 28.04.2009 г. Илиев и Ангелов в съизвършителство и след предварителен сговор, съставяйки и използвайки множество неистински документи и такива с невярно съдържание са присвоили  91 617 лв., собственост на Министерство на отбраната. Присвоената сума представлява част от задълженията на Териториална дирекция - Варна по сключени договори за обществени поръчки. Използваните документи отразявали отчетени, но в действителност неизпълнени строително монтажни работи и други дейности.

Илиев разпореждал превеждането на паричните средства по сметки на юридически лица, изпълнители по обществени поръчки, а Ангелов, който бил упълномощен да се разпорежда с банковите сметки на тези фирми, теглил паричните средства, преведени от  ТД - Варна при ИА „Социални дейности на Министерство на отбраната“.

Срещу същите лица от прокурори при ВОП- Сливен в Сливенски военен съд са внесени обвинителни  актове по още 4  досъдебни производства за длъжностни присвоявания за над 1 000 000 лева, при осъществяването на процедури по Закона за обществените поръчки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама