Телевизия "Шумен" с престижна награда от СБЖ

16:41, 09 ное 15 / Любопитно 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колективна награда за принос към българската журналистика получи екипът на Общинска телевизия "Шумен". Това съобщи директорката на местната медия Дияна Желязкова.

Традицията на връчването на годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ) датира от повече от две десетилетия. Церемонията по награждаването се провежда на 1 ноември, но тази година е отложена със седмица заради втория тур на местните избори в страната.

Екипът на Телевизия "Шумен" получи златен плакет и 300 лева в категорията “Специални награди”. Всички отличени получиха призовете си на тържествена церемония в събота в Студио 5 на НДК лично от председателката на СБЖ Снежана Тодорова.

Тържеството бе водено от актрисата Елен Колева и журналиста Ивайло Диманов (зам.-главен редактор на в. „Земя”, член на УС на СБЖ).

За престижните отличия Общинска телевизия "Шумен" е номинирана от журналистическото дружество във Варна. После номинираните медии изпращат презентации на програмата си. Победителите се определят от членовете на управителния съвет на СБЖ. “Горди сме с наградата, защото тя е една от най-ценните за гилдията и за нея трябва да те номинират колеги, което означава, че имаме признанието им”, коментира директорката на Общинска телевизия "Шумен" Дияна Желязкова и добави, че сред отличените единствено ръководената от нея медия е от провинцията.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама