Русенският университет се подготвя за мащабно отбелязване на 70-тата си годишнина

16:46, 09 ное 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко изложби, кръгла маса в две секции, книга, представяща развитието на Русенския университет чрез очерци и интервюта на ректорите му, лидерска конференция и кръгла маса с участието на носителите на „Доктор хонорис кауза“, са част от събитията, планирани в дните 11 и 12 ноември, с които се отбелязва 70-годишният юбилей на висшето училище. Подробности за програмата съобщават от учебното заведение.

Заместник-ректорът на Русенския университет, проф. Юлиана Попова поставя акцент върху изданието „Ректорите“, посветено на ръководителите на висшето училище от 1945 година до наши дни. „За разлика от други годишнини, когато се е писала история на университета под различно авторство, сега решихме да представим развитието на висшето училище чрез неговите 13 ректори.“ Интервюта, очерци, спомени и документи за ръководителите на висшето училище са събрани сред кориците на изданието. Девет месеца е отнело на екипа събирането на цялата информация и съставянето на книгата.

Бивши и настоящи възпитаници на Русенския университет, бизнес партньори ще се включат в кръглата маса „70-годишна щафета на поколенията-траектории на успеха“. В едната секция ще се съберат и разкажат истории за успешна кариера алумни на висшето училище, а в края й ще бъде създадена Асоциация на алумните. В сайта на Русенския университет предстои да бъде разкрита рубрика, в която ще бъдат представени успехите на завършилите студенти. Във втората секция на кръглата маса преподаватели, служители и представители на различни фирми и институции ще обсъждат академичния път на преподавателите. 

Повече от 30 чуждестранни ректори и партньори на висшето училище ще се включат в международната лидерска конференция, съобщи проф. Велизара Пенчева, която ще се състои на 12 ноември. Носители на почетното звание „Доктор хонорис кауза на Русенския университет“, сред които проф. Самуил Рефетов и Соня Рув-Увалиева, ще участват в кръглата маса „Това е моят университет“, също в Деня на университета, 12 ноември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама