Русенският университет ще домакинства международна научна конференция по енергийна ефективност

16:58, 09 ное 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 11 и 12 ноември 2015 г. в Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще се проведе VI Международна научна конференция по енергийна ефективност и селскостопанско инженерство, съобщават от учебното заведение. 

Шестото издание на Международната конференция за енергийна ефективност и селскостопанско инженерство, EE&AE 2015 е организирана от Сдружението за инженеринг и изследвания в земеделието (ERA) в сътрудничество с четвъртата секция на Международната комисия по селскостопанско инженерство CIGR, EurAgEng, Асоциация на земеделската техника в Югоизточна Европа, Федерацията на научно-техническите съюзи – Русе и Русенския университет „Ангел Кънчев“. 

Спонсори на форума са множество международни фирми в бранша. Участие в конференцията са заявили 46 учени от Англия, Франция, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Япония, Турция и Румъния. Повече от 100 доклада ще бъдат представени пред аудиторията, като от българска страна те са 56. 15 докторанти ще се включат с разработките си в работните заседания по секции. Тематичните направления са: Енергийна ефективност, Селскостопанска техника и Екология и селско стопанство. Пленарните доклади са на следните теми: Устойчиви селскостопански общности – стъпки и сценарии за устойчивост; Сушене на разпръснати материали: кинетично изчисляване на процеса, качество на изсушените продукти, енергийна ефективност; Изучаване и изследване на капацитета на поглъщане на тежките метали в почвата от австралийската тръстика.

Акцентът на конференцията е да насърчи обмена на резултатите от научните изследвания, научни идеи и тяхното практическо прилагане относно енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници в земеделието, с цел създаване на професионални контакти между учени от различни страни за съвместно участие в различни международни образователни и научни проекти.   Тазгодишното издание на конференцията е специално, защото съвпада с честването на 70-годишнината от Русенския университет „Ангел Кънчев“, коментират още от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама