Общинските съвети на Иваново и Ветово започнаха работа в новия си мандат

17:17, 09 ное 15 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 9 ноември, от 13:30 ч. в Заседателната зала на Община Иваново се състоя тържественото конституиране на Общински съвет Иваново и се проведе първата негова сесия, съобщава Областна администрация - Русе.

„Направеният избор е доказателство за това, че гражданите на Община Иваново разчитат на Вас и вярват, че ще вземате най-правилните  решения за проспериращото развитие на Общината. Делегираното Ви огромно доверие изисква Вашата упорита и последователна работа през следващите четири години на мандата. Убеден съм, че ще приемете избора на Вашите съграждани като своя лична отговорност. Призовавам за интегритет помежду Ви, загърбване на политическите и лични пристрастия, в търсене на правилната идея, която да изразява обществения интерес и да работи за просперитета на Общината и на нейните жители. Възползвайте се от предоставената Ви трибуна достойно и разумно, оползотворявайки всяка възможност за инвестиция в образование, здравеопазване, защита на населението, инфраструктурата и бизнес-средата.  Апелирам за диалогичност в работата и тясно сътрудничество с гражданските организации за по-добри резултати.“, призова Областният управител на Област Русе – Стефко Бурджиев.

Съгласно изискванията на закона новоизбраните общински съветници, кмет на Община Иваново и кметове на кметства положиха клетва и подписаха клетвени декларации. 

Областният управител на Област Русе даде думата на Галина Иларионова – ВрИД кмет на Община Иваново, да връчи символите на местната власт на Георги Миланов – избран за втори мандат кмет на Община Иваново. 

След като бе упражнен таен вот, общинските съветници избраха Мариян Драшков за председател на Общински съвет Иваново.  Последва тържествен водосвет, отслужен от представител на църквата.

Работата на Общински съвет Иваново продължи в синхрон с утвърдения дневен ред на първото заседание.

Също днес, от 13:00 ч. се състоя и тържественото конституиране на Общински съвет Ветово и се проведе първата негова сесия.

В приветствието си към новоизбрания Общински съвет Ветово Явор Янчев – заместник областен управител на Област Русе, апелира апелирам за диалогичност в разрешаване на ежедневно възникващите казуси, тясно сътрудничество с гражданското общество и неправителствения сектор, които компоненти са двигател за икономическото и социално сближаване на района с по-високите стандарти за живот, утвърдени в Европейската общност.

Председателят на Общинска избирателна комисия Ветово - Татяна Бойчева, информира за следното:

Новоизбраният Общински съвет Община Ветово се състои от 17 члена, разпределени както следва за ДПС – 7 мандата, МК БСП и АБВ – 1 мандат, ГЕРБ – 3 мандата и МК „Бъдеще за всички“ – 6 мандата.

Заместник областният управител на Област Русе връчи символите на местната власт на кмета на Община Ветово – Георги Георгиев.

След таен вот, с 10 от общо 17 гласа за председател на Общински съвет Ветово бе избран д-р Мехмед Хасан Мехмед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама