Новите общински съветници в Камено се заклеха, Радослав Балтаджиев им стана председател

17:24, 09 ное 15 25 768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият Общински съвет в Камено проведе своето първо заседание днес. На него положиха клетва новоизбраните кметове на населените места и местните парламентаристи, които си избраха и председател. След тайно гласуване 10 от общо 17-те общински съветници решиха да подкрепят кандидатурата на Радослав Балтаджиев от ГЕРБ. Той беше и единствената личност, за която постъпи предложение да оглави Общински съвет-Камено.

Преди това се проведе церемония по предаване символите на Община Камено на новоизбрания кмет. Досегашният градоначалник Стефан Бонев връчи огърлицата и ключа на общината на Жельо Вардунски, който спечели кметската надпревара.

„Започваме нова епоха в развитието на тази община. Ние трябва да спечелим доверието на жителите на Камено. Това ще се случи с много работа по европейски проекти, с много амбиции и хъс. От утре, аз ви обещавам, че започвам да работя за изграждането на питейна вода в две от селата, в които има най-големи проблеми. Започвам да работя по проблема със спешната медицинска помощ в Камено, като общината трябва да бъде вкарана в националната здравна карта като филиал на „Спешна помощ”. Започвам и организиране на нов конкурс за фирма превозвач и промяна на транспортната схема на общината спрямо нуждите и исканията на нейните жители”, каза в приветствено си слово Вардунски.

По-късно пред журналисти новизбраният кмет каза, че ще поиска пълен одит на общината, за да се установят евентуални нарушения на предишното ръководство на Камено. Ще има и нова структура на Общината, която да отговаря на съвременните стандарти. Тя ще включва липсващите досега отдел за писане на европроекти и пресцентър. Ще има и двама зам.-кметове - по финансите и по строителството.

От своя страна досегашният кмет Стефан Бонев отрече да е загробил Община Камено по време на неговото управление. „Има двугодишен дълг, който се изплаща, като досега са изплатени над 450 хил. лв., а остават да бъдат изплатени още около 240 хил. В момента тече дело и аз съм оптимист, че тези пари ще бъдат върнати с лихвите на Общината”, каза той.

Бонев, който с едно прекъсване изкара четири мандата като кмет на Камено, заяви, че отсега не може да каже дали ще се кандидатира отново за поста след 4 години. Той не знае още с какво ще се занимава, но щяло да е нещо общополезно. Бонев пожела успех на новия кмет, защото това е важно за развитието на една община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама