Промениха присъдата на медицинско лице от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен

17:54, 09 ное 15 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд –Сливен е признал подсъдимия Й.Й.Й. за виновен в това, че на 12 август 2012г. в град Сливен, в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен, е причинил смъртта на В.Д.Р., на 14 години, от с.Кортен, общ. Нова Загора, като поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност-упражняване на медицинска професия- „Ординатор“ в отделение по „Неврохирургия“, представляваща източник на повишена опасност, като не е осъществил адекватно лечение и е нарушил три медицински стандарти, утвърдени в Медицински стандарт  „Неврохирургия“, престъпление по чл. 123, ал 1 от НК.

На подсъдимия е наложено наказание-лишаване от свобода за срок от 1 година, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години.

Със свое решение от 6 ноември 2015г. Апелативен съд –Бургас променя посочената  присъда, като подсъдимият Й.Й.Й.  е оправдан  в частта от повдигнатото му обвинение за допуснато от него нарушение  по само един от медицинските стандарти. Размерът на наложеното наказание е увеличен от 1 на 2 години лишаване от свобода. Увеличен е и изпитателният срок, за който е отложено изпълнението на присъдата, от 3 на 4 години. В останалата част присъдата е потвърдена.

Решението подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама