Емил Караиванов: Асеновград заслужава да му принадлежим изцяло

19:50, 09 ное 15 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Асеновград не заслужава нищо по-малко от това - да му принадлежим изцяло!" Това каза избраният за втори мандат кмет на община Асеновград Емил Караиванов, който днес официално положи клетва по време на първото тържествено заседание на Общинския съвет.

Учредителната сесия бе открита от заместник-областния управител на Пловдив Христо Грудев.

Председателят на общинската избирателна комисия Дарина Тодорова обяви взетото решение на комисията от 1 ноември за новоизбрания кмет на Асеновград пред всички присъстващи, след което връчи на Караиванов удостоверението му за кмет на общината. Заедно с градоначалника клетви положиха и новоизбраните общински съветници и кметове на кметства в община Асеновград.

Водосвет за здраве, благополучие и успех отслужи пловдивският митрополит Николай в съслужие с асеновградските свещеници. Владиката благослови втория мандат на Емил Караиванов, като поздрави асеновградчани за избора им.

В първото си слово за този мандат пред местния парламент кметът заяви, че от днес трябва да запретнат ръкави и да намират всеки ден най-добрите решения за всичко, което е негова и на общинските съветници обща отговорност. Караиванов призова съгражданите си да бъдат изискващи и бдителни за всичко, което ще има нужда от решение от общинското ръководство.

По традиция на първото заседание на Общинския съвет бе избран и новият председател на местния парламент - Светозар Шуманов от Реформаторския блок.

Кметът на Асеновград бе посрещнат пред кабинета си с аплодисменти от служителите в Община Асеновград. Градоначалникът получи символите на властта и ключа на града от зам.-кмета Мария Вълканова и секретаря на общината Петър Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама