ВСС се е самосезирал за „опраскването“ на Владимира Янева

19:58, 09 ное 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшият съдебен съвет (ВСС) се е самосезирал по разкритията на „Биволъ“, който пусна записи на разговори между бившия председател на Софийски градски съд Владимира Янева и още двама души, в които се намесват имената на председателя на Върховния административен съд Георги Колев и на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщава Дневник.

Председателят на етичната комисия към съвета Ясен Тодоров е заявил, че е била изискана информация от прокуратурата дали записите са от законни СРС-та или не.

Ако разговорите са записани със специални разузнавателни средства, то членът на ВСС, който има достъп до подобна информация, ще провери съдържанието. Така е подходила етичната комисия  и при казусите с разговори за бившия градски прокурор Николай Кокинов и бившия член на съвета Камен Ситнилски, уточнил Тодоров.

Ако се окаже, че новата порция разговори не са записани със СРС-та, "ще мислим какво ще правим", допълнил председателят на етичната комисия.

Сайтът за разследваща журналистика „Биволъ“ публикува скандални записи на Владимира Янева, от които стават ясни отношенията и връзките между висши магистрати и политици и опит за потулване на нейни нарушения, сред които незаконно издаване на разрешение за СРС и манипулиране на системата за случайно разпределение на делата. Срещу Владимира Янева се води дело за аферата "Червеи". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама