Ангел Джамбазки е най-активният български евродепутат, Бареков е последен

20:46, 09 ное 15 / Политика 25 1073 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки е класиран на първо място сред българските евродепутати по рейтинг. Той се сформира от активността на депутатите в дейността на Европейския парламент, включително речи, въпроси, мнения, доклади, декларации, присъствие на заседанията, гласуване и др.

Със своите 405 точки Джамбазки заема 46-то място сред всички свои колеги. Вторият човек във ВМРО влезе в Европарламента от коалицията между ВМРО и партията на Николай Бареков „България без цензура" и е част от групата на Европейските консерватори и реформатори.

Второ място сред българските евродепутати заема Илхан Кючюк, чийто резултат е 346 точки. Кючюк е влязъл в европарламента като представител на ДПС, като е част групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Сред всички европейски депутати Кючюк е класиран на 115-о място. Той е направил 46 речи и е задал 50 въпроса.

От българските евродепутати, излъчени от БСП и съответно от Партията на европейските социалисти, на първо място по рейтинг е Момчил Неков, който се прослави с гафа „15/15“. На изборите за Европейския парламент Ненков измести лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Столетницата се яви с бюлетина номер 15, а Момчил Ненков бе 15-ти в листата на социалистите. Благодарение на преференцията и на многото избиратели, които заедно с номерчето на социалистите в бюлетината са зачерквали и номер 15 в полето за преференции. Ненков стана евродепутат.

На последните две места по активност в Европейския парламент се нареждат Сергей Станишев, лидер на ПЕС и Николай Бареков, който е част от групата на Европейските консерватори и реформатори. От общо 751 евродепутати Бареков заема предпоследното 750-о място със 106 точки. Бившият журналист е задал 2 въпроса и е направил 11 речи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама