Нивото на река Дунав в българския участък продължава да се понижава

06:28, 11 ное 15 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес времето ще се задържи по- топло от обичайното. Ще остане ветровито - с умерен, на моменти и силен западен вятър, който ще отслабне едва привечер. Времето през деня ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността.

През изминалото денонощие водните нива на реките, в по- голямата част от страната са се понижавали или са останали без промяна. Отчетени са повишения на отделни измервателни станции. Протичащите водни количества са около праговете за ниски и средни води.

На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн нивата на наблюдаваните реки днес и утре ще продължат да се понижават или задържат.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира водни количества за 11 и 12 ноември около и под средномногогодишната стойност и под прага за внимание. Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира ниво в долното течение на реката на 11, 12 и 13 ноември  под средномногогодишната стойност.

Нивото на река Дунав в българския участък продължава да се понижава. Прогнозата за 12 ноември при Русе е за спадане с 26 cm, очаквано ниво 108 cm.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама