Еко инициативи организират младежи от Търговище

07:47, 11 ное 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три еко инициативи предвиждат младежи от Търговище за Европейската седмица на младежка активност. Първата бе пешеходен излет до хижа Младост и древния „Мисионис”. Заедно с организаторите от младежкия център 10 души изминаха пеша за малко повече от час разстоянието от местността „Парка” до хижата. Част от младите хора участваха за първи път в такъв пешеходен преход.

Последва изкачване до древния град „Мисионис” и разглеждане на останките от крепостните стени, двете големи базилики и богаташкия квартал, по който археолозите работят активно през последните две години. Младежите бяха впечатлени от древните запазени плочи по пода на Базилика №3 и от намиращите се на обектите 3D табла, показващи как са изглеждали сградите, чиито основи виждат сега.

Предстоят финализиране на еко инициативата за  събиране на капачки в рамките на национална кампания с екологична и социална насоченост и облагородяване на младежката зона пред сградата на Младежкия дом. Пространството ще бъде почистено, ще бъдат поставени нови пейки и кошчета за отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама