Бъчварова: Ще накажем потестиращите по стъпаловидна система за порицания

08:35, 11 ное 15 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да има уволнени служители, освен ако не се докажат драстични нарушения. Има обаче стъпаловидна система за порицания, по която ще работим. Това в никакъв случай не е реваншизъм, а спазване на правилата в системата. Това каза в ефира на Нова телевизия министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя поясни, че е имало опити за провокации по време на полицейските протести и в момента се уточнява кои са провокаторите.

"Имаше опит за провокация на националния протест на полицаите. Подготвяше се хора, извън организаторите на протеста да се внедрят и да предизвикат сбиване и безредици. Имаше опити този протест да бъде използван за разрастване на общественото напрежение", разкри вътрешният министър.

Вътрешният министър отново съобщи, че не е била информирана за исканите промени от министъра на финансите Владислав Горанов, но поясни, че не смята постъпката му за опит тя да бъде подхлъзната.

Бъчварова отказа да коментира подробности от кухнята и напомни, че на Горанов изобщо не му е лесно. А във връзка с твърдението, че от кухнята мирише, тя каза, че има заинтересовани за дестабилизация.

На въпрос дали има приятелски огън в ГЕРБ, Румяна Бъчварова отговори, че не може в момента да коментира това, защото не е усетила подобни неща.

Вицепремиерът е категоричен, че са нужни промени в МВР, но заяви, че реформи не се правят с рязане на определен брой хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама