Кметът на Сливен: Работим в посока да върнем и укрепим доверието на гражданите

08:51, 11 ное 15 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Всички ние заедно имаме една голяма задача - да върнем и укрепим доверието на гражданите”, това каза кметът на Сливен Стефан Радев при официалното си встъпване в длъжност.

„Сливен се нуждае от бързи и адекватни реформи, които да доведат до по-висок стандарт на живот. Нуждаем се от работеща администрация, от по-добра инфраструктура, от сигурност за децата. Нуждаем се от повече и по-добре платени работни места. Голяма наша отговорност е да направим общината по-добро място за живот и да създадем условия за задържането на повече млади хора и за реализирането им тук", обяви още Стефан Радев.

Той съобщи, че вече е провел срещи с централната власт и има реални резултати от тях. Кметът информира, че първата стъпка, която ще предприеме, в контекст на трагичните събития, които се случиха през миналата седмица, е да инициира среща с директорите на всички училища. На нея ще се обсъди ситуацията и ще се набележат мерки за по-голяма сигурност на децата в училище. Кметът каза още, че ще възложи ревизия на общинските финанси, а резултатът от нея ще бъде оповестен публично. Стефан Радев бе категоричен, че няма да се ръководи от чувство на реваншизъм и искрено вярва в смисъла на думата "приемственост". 

"Всяка добра практика, всяко добро решение, което се одобрява от гражданите, ще бъде продължено и моят стремеж ще бъде да го надграждаме", каза градоначалникът и заяви, че селата няма да бъдат забравени. Той призова кметове на населени места и общински съветници  да загърлят лични и политически пристрастия в името на общината. "За мен и за моя екип влизането във властта не е самоцел. Аз съм прагматичен човек и очаквам от всички същия подход. Ще дам всичко от себе си, за да използвам властта, която хората са ми дали, да направя Община Сливен по-добро място за живеене, защото сливналии го заслужават", каза Радев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама