Водят журналист принудително в съда по дело срещу Черния Роди

09:31, 11 ное 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разследващият журналист Веселина Томова днес ще бъде принудително отведена във Варненския районен съд, където е призована като свидетел по дело за клевета срещу Радослав Калчев, по-известен като Черния Роди. Тъжители в процеса са двама бивши антимафиоти от Сектор БОП във Варна – Емил Михайлов и Добромир Досев, които паралелно съдят и Веселина Томова за това, че е публикувала в сайта си "Афера” писмото на Черния Роди, в което набеденият за "килър” варненец прави шокиращи  разкрития за корупционни връзки между бившите бопаджии и представители на местния ъндърграунд.

Очаква се журналистката да бъде доведена с държавна охрана пред сградата на Съдебната палата на площад "Тракия” в 10:45 часа. Това става по разпореждане на новопостъпилата съдийка от Балчик Стоянка Илиева, научи Topnovini.bg, а мотивът е, че Веселина Томова не била открита, за да бъде редовно призована.

Журналистката, която се явява по абсолютно всички дела, които я касаят, включително и за писмото на Черния Роди, недоумява как така служителите на Бюро "Призовки” не са могли да я открият в дома й, откъдето и работи.

"В този случай призовкарите са от Окръжния съд. След като свидетелят не е намерен на адреса, се прилага стандартната процедура, а именно съдията да я призове чрез Областното звено "Съдебна охрана” към Министерството на правосъдието”, обясниха от пресслужбата на Варненския районен съд. Оттам не можаха да отговорят как се казва призовкарката, която не е могла да открие Веселина Томова на постоянния й адрес, нито е счела за нужно да залепи бележка на входната й врата.

Журналистката определя случилото се като "мръснишки пиниз", който й се разиграва не за първи път. Тя е категорична, че за принудителното й отвеждане отговорност трябва да понесе административният ръководител на Варненския районен съд Ерна Жак Якова-Павлова.

"Госпожо председател на Варненския районен съд, Ерна Жак Якова-Павлова, един път вече си позволихте неправомерно да ми ровичкат "трафичните данни" на сайта по аферата "Червеи" и не поехте никаква отговорност за това. Сега трябва да се явявам във Вашия съд принудително без да знам изобщо, че се води подобно дело и без никога никой да ми е носил призовки за него! Тия пошли пинизи вече минават границата на нечии кретенски мозъчета, които си въобразяват, че така могат да ме уязвят или унижат. Няма как, Жак Якова-Павлова! Ако си мислите, че ние, журналистите, нямаме хабер кой е във Вашия съд и на кого служи, освен уж единствено на закона, и какви поръчки изпълнява, нещо дълбоко сте се объркали. Че даже и "присъдите" ви предварително знаем, но това е друга тема, която, бъдете уверена, няма да ви се размине! Принудително като ме докарат, ще Ви стане ли по-леко "кариерното издигане“. За един Цацаров и за един Пеевски, а и да не забравим – за една Ванухи питаме" (бел.ред.: председателят на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян), написа журналистката Веселина Томова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама