30 медала спечелиха каратеките на КБИ „Грифон“ от Международен турнир

09:38, 11 ное 15 / Спорт 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 11 златни, 7 сребърни и 12 бронзови медала и второ място в отборното класиране се завърнаха момчетата и момичетата от КБИ „Грифон“ от 12-тия Международен Шотокан турнир “ШИСЕЙКАН”, който се проведе в София,

 Турнирът бе предшестван от семинар с шихан Садашиге Като (9 дан) – главен инструктор на IJKA (International Japan Karate-Do Association). Място на което любителите осъзнават, че дори и най-простата техника си има своите много сложни тънкости и още място, на което дори и най-сложната техника бива обяснена по достъпен начин. Един връх на всичко, което се учи в залата.

След края на семинара се проведе  своеобразно премерване на силите - Международния Шотокан турнир “ШИСЕЙКАН”. В него сливенския клуб по бойни изкуства „Грифон“ бе представен от 27 участника. Състезанието бе отговорно и напрегнато, но децата се представиха подобаващо. Дори няколко пъти си имахме изцяло наша „Грифонска“ стълбичка, съобщиха от сливенският клуб.

Георги Георгиев имаше „златен“ ден. Той спечели три златни медала на Ката, Кумите и IJKA Ката в много трудна група.

 Кристел Димитрова и Димитър Грахов също се върнаха със злато и в двете дисциплини, които участваха – Ката и Кумите.

Преслава Добрева и Велислав Тодоров са със злато на Кумите и сребро на Ката. Станимир Миланов, обратно – злато на Ката и сребро на Кумите. Никалас Георгиев – злато на Ката. Деница Кабаджова е със сребро на Ката и бронз на Кумите, а Ивон Чакмакова – сребро на Кумите и бронз на Ката. Ивайло Стоянов и Самуил Димитров са със сребро на Ката. Ваня Славчева – бронз на Ката и Кумите. Данислава Славчева,  Александър Добрев,  Емил Андреев, Ребека Жекова, Стиван Омайников са с по един бронзов на Кумите, а Драгомира Драголова, Радостин Иванов и Георги Иванов – с по един бронзов на Ката.

Със или без медали остава удовлетворението за добре свършена работа, както за нашите деца, така и за треньорите им – сенсей Антон Въндев и сенсей Теодора Въндева, поясниха от ръководството на сливенския КБИ „Грифон“ .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама