Руският собственик във „Виваком“: Пеевски е сив кардинал - ръководи прокуратурата и правителството

09:47, 11 ное 15 25 1135 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делян Пеевски е сивият кардинал, който управлява не само прокуратурата, но и цялото българското правителство. Това заяви в интервю за ТВ 7 Дмитрий Косарев, притежател на 43,3% от акциите във “Виваком”, които на практика бяха делът на банкера Цветан Василев. Той е близък до руския олигарх Константин Малофеев. Компанията претендира и за други 33 на сто от акциите, за които в момента "ВТБ Капитал" търси купувач.

Косарев заяви, че позицията на правителството относно "Виваком" е учудваща. „Акциите на компанията са под запор, както в България, така и в Люксембург. Въпреки това незаконно се организира аукцион. Ние пратихме писмо до Цацаров за това, но нямаме отговор. Това е, защото Пеевски държи всичко“, каза още той.

По думите му правителството на България не е в състояние да вземе самостоятелно решение. Според него Пеевски прикрива сделката, при която „компанията на братята Милен и Георги Велчеви трябва да победи в аукциона. Тази сделка се прикрива от Пеевски, който има голяма власт в България, включително и над прокуратурата“. 

Косарев посочи, че е изпратил писма до всички участници в търга, за да ги информира и да ги предупреди, какво ще се случи от тази сделка, за да се борят заедно в съда. 

"Разбрахме от пресата, подчертавам от пресата, че ВТБ мисли да продава акциите на „Виваком“. Ние сме удивени от държанието на тази компания. Готвим се подадем искове в съдилищата, незабавно да се прекрати сделката и да ни бъдат изплатени всички щети, нанесени ни от братята Велчеви и правителството на България“, категоричен е Косарев.

Според него откакто Цветан Василев не е в управлението на компанията, тя е започнала да провежда непрозрачни сделки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама