Общинският съвет в Созопол прие правилник и определи постоянните комисии

10:20, 11 ное 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Созопол прие правилник за работа и определи членовете и ръководството на постоянните комисии, съобщиха от морската Община.  

Второто редовно заседание на местния парламент започна с полагане на клетва на нов общински съветник. Това е Светлана Лулева от ГЕРБ, влизаща на мястото на Катя Стоянова, която напусна групата на общинските съветници и зае поста заместник-кмет в община Созопол.

Заседанието на Общинския съвет премина при дневен ред от две точки: Приемане на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация и Избор на членове на постоянните комисии към.

По първа точка от дневния ред председателят на местния парламент Красимира Германова направи разяснение, че новият правилник е с минимални промени, които са направени на базата на натрупания опит през предходните мандати на Общинския съвет и целят да подобрят работата на съветниците и дейността на институцията. Всяка едно от точките на Правилника за организация и дейността на Общинския съвет бе прочетена от председателя на временната комисия Пенка Щерионова, а документът бе приет единодушно от всичките 17 общински съветници. Промените, които бяха приети, касаят технически подобрения в частта за електронното гласуване от страна на общинските съветници, даването на право на заместник-кметовете да правят предложения и да входират докладни, както и правото на постоянните комисии техните решения да бъдат приемани с гласовете на повечето от половината членове.

Съставите на постоянните комисии към Общинския съвет в Созопол са следните:

За председател на Комисия по законност, граждански права, молби и жалби бе избран Стоян Маринов, членове са Пенка Щерионова, Светлана Лулева, Тодор Чакъров и Гено Пухов.  Председател на Комисията за устройство на територията, жилищна политика, строителство, екология, инфраструктура и телекомуникации е Тодор Чакъров, а членове са Станимир Андонов, Виолета Арабаджиева, Христо Бардуков и Янчо Георгиев. Председател на Комисия по туризъм, стопанска политика и общинска собственост е Светлана Лулева, а членове са Янчо Георгиев, Стойчо Неделчев, Илиян Стефанов и Тодор Дамянов. За председател на Комисията по финанси и бюджет, евроинтеграция, международни проекти и програми бе избрана Пенка Щерионова, а членове са Георги Пинелов, Стоян Маринов, Неделчо Неделчев и Тихомир Янакиев. Председател на Комисията по здравеопазване, образование, култура, спорт, социална политика и вероизповедания е Гено Пухов, а членове са Стойчо Неделчев, Христо Бардуков, Илиян Стефанов и Румен Димитров.

На 16 ноември Общинският съвет в Созопол ще проведе извънредно заседание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама