20 милиона лева от длъжници събраха данъчните в Търговище

10:44, 11 ное 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 млн. лева просрочени данъчни и осигурителни задължения са постъпили  в бюджета от началото на годината, след като клиентите на офис-Търговище бяха поканени да изпълнят доброволно задълженията си към хазната. Това отчетоха от пресцентъра на приходната агенция в града.

След проведена активна телефонна кампания със 116 длъжници  с просрочени публични задължения в размер от 300 до 5000 лева,  данъчните от офиса само през  месец октомври събраха над 50 хил. лева. Данъчните припомниха, че невнасянето на  задължения в 14-дневен срок  води до стартиране на процедура за принудително събиране на дълговете. Една от крайните мерки за събиране на просрочени задължения е обявяване на публична продан на движимо и недвижимо имущество на длъжника. 

Други 42 длъжници получиха уведомителни писма, че ако не предприемат действия за погасяване на задълженията си, НАП ще пристъпи към публична продажба на обезпечено вече тяхно имущество.

Към длъжници, които не са предприели  никакви действия за погасяване на своите просрочени задължения,  се приложи като крайна мярка на принудително събиране  и  изземване на парични средства от касата.  Става дума за лица и търговски обекти, които извършват дейности и акумулират приходи. От касите на 5 фирми развиващи дейност в Търговище през октомври от публични изпълнители са иззети над 6 хил. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама