Кметът на Попово встъпи в длъжност

10:55, 11 ное 15 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Попово Людмил Веселинов официално встъпи в длъжност. Той и новоизбраните общински съветници и кметове на села положиха клетва  по време на тържествената сесия на местния парламент.

 Учредителното заседание бе открито от Зам. Областния управител на Търговище Йорданка Георгиева, която връчи на Веселинов символите на кметската власт - нагръдния знак и герба на Попово и символичния ключ на града.

Градоначалникът, който започва седи пореден мандат заяви, че ще работи разумно, като оптимизира своята администрация, така че тя да работи по-добре в полза на местните хора. Най-вероятно през новия мандат Попово ще остане само с двама заместник кметове, а не с трима както досега. Веселинов беше категоричен, че това ще е последното му участие на местните избори, тъй като според него вота вече се е превърнал в търговия с гласове.

С 20 гласа за Председател на Общинския съвет бе преизбран Георги Георгиев от Местна коалиция „Заедно”, а опонента му Румен Кьосев от ГЕРБ получи 9 гласа от доверието на своите колеги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама