"Съюз за Пловдив" внася предложение за намаление на данък МПС

11:30, 11 ное 15 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Днес внесохме в Общинския съвет първото си предложение - за намаляване на данък МПС", съобщи лидерът на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева. Групата съветници предлагат изравняване на данъка в Пловдив с данъка, който се плаща в столицата. Налозите за колите в Града под тепетата са съществено по-високи от тези в София, припомни Каназирева.

"Надяваме се да получим подкрепа за това очаквано от пловдивчани предложение и решение. Така още с първото си действие задаваме тон на коректна и открита работа, която е в контраст на задкулусието, безпринципните съюзи и скритите от хората баланси", заяви лидерът на "Съюз за Пловдив".

За най-масово караните автомобили - от 5 до 14 години, с двигател до 100 конски сили, в момента пловдивчани дължат 47 лева, докато в София данъкът е 37 лева. За коли до 5 години пък стойностите в Пловдив и София са съответно 88 лв. и 70 лв., а за над 14-годишните автомобили - 32 лв. в Пловдив и 25 лв. в София.

При по-мощните коли, с двигател над 101 конски сили, разликите в данъците в столицата и във втория по големина град са доста по-фрапиращи. Така например за до 5-годишни автомобили пловдивчанин плащат 385 лв. данък, докато софиянци дължат 287 лв. При 5-14-годишните съответно данъкът е 206 лв. за Пловдив и 154 лв. за София. За над 14-годишните коли налогът е 138 лв. в Пловдив и 102 лв. в столицата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама