Честване на 100 години от рождението на проф. Диамандиев подготвя АМТИИ

11:35, 11 ное 15 / Култура 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Честване на 100-годишнина от рождението на проф. Асен Диамандиев подготвя АМТИИ, съобщиха от академията. Именитият музикант и педагог ще бъде отбелязан с научна конференция, два концерта и изложба под надслов "Проф. Асен Диамандиев в снимки и документи". Ще бъде открита и постоянна експозиция, посветена на него.

Тържествата ще започнат с откриване на изложба "Проф. Асен Диамандиев в снимки и документи" в НБ "Иван Вазов" на 16 ноември от 17 ч.

На 19 ноември ще се открие постоянна експозиция, посветена на проф. Диамандиев, в зала „Проф. Асен Диамандиев“ в АМТИИ. В същия ден е предвиден и тържествен концерт от 18.00 ч. в концертната зала на АМТИИ. В него ще участват хор "Детска китка", смесен хор на НУМТИ "Добрин Петков", Академичен народен хор и симфоничен оркестър на НУМТИ "Добрин Петков".

На 20 ноември от 9 ч. ще започне научна конференция за творчеството на композитора, а от 18 ч. ще се състои заключителният концерт с участието на преподаватели и възпитаници на АМТИИ в концертната зала на АМТИИ.

Партньори на висшето учебно заведение за честванията са Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков"-Пловдив, Съюзът на българските композитори, Съюзът на българските музикални и танцови дейци, Народната библиотека "Иван Вазов" и дирекцията "Регионален държавен архив"-Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама