НАП- Русе: Близо 424 000 лв. са внесените от длъжници суми през последните 3 месеца

11:41, 11 ное 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 424 000 лв. са внесените от длъжници суми през последните 3 месеца, в които офисът на НАП в Русе провежда телефонни кампании за събиране на просрочени данъци и осигуровки. До средата на следващата седмица приходните служители ще потърсят телефонен контакт с 208 фирми, които са пропуснали сроковете за издължаване на ДДС за месец септември и на корпоративен данък. Общата сума за тях надхвърля 415 000 лв.

За погасяването или разсрочването на тези дългове е необходимо задължените лица да се свържат по-скоро с публичните изпълнители на приходната агенция, които са ангажирани с техните преписки. Ако се пренебрегне този диалог, се пристъпва към процедура, в която може да се стигне до прилагането на крайни мерки, като запор на заплати и банкови сметки на неизрядните лица, съобщават от НАП- Русе.

Практиката в тези кампании показва, че след прекия контакт собствениците на фирми бързо уреждат задълженията си към бюджета. Тяхно задължение, обаче , е и да подават в НАП актуална информация при промяна на телефонните си номера и електронните си адреси. Това обезпечава бърза и ефективна комуникация с приходната администрация при разрешаване на ситуации, в които е нужна лична намеса от главния мениджър на стопанския субект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама