Часовете по физкултура няма да се намаляват, обеща Тодор Танев

12:23, 11 ное 15 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Часовете по физкултура на учениците от трети до шести клас няма да се намаляват. Това обявиха образователният и спортният министър Тодор Танев и Красен Кралев. След заседанието на Министерския съвет двамата съобщиха, че са стигнали до компромис физическото възпитание да се изучава както до момента, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Днес сутринта събрах групата и разпоредих физкултурата да бъде изучавана по начина, по който е била до сега, със същия хорариум. Моето лично желание е часовете по предмета да бъдат увеличен. На този етап нямаме време да направим всичко, както сме искали. Обещавам да направя всичко възможно, за да имаме увеличение на спорта“, заяви министър Танев.

Той направи сравнение между часовете по физическо възпитание, които се провеждат в Европа, и тези в България.

„В Европа часовете по физическо възпитание са 9,5, а в България са 12,7. Това не ме удовлетворява по много причини. Имаме затлъстяващи деца и много проблеми. Това, което беше извоювано тази сутрин, е връщането на положението“, каза образователният министър.

На въпрос дали намаляването на часовете по основни предмети ще попречи на студентите да кандидатстват в чужди университети, Танев заяви: „Не мога да забраня на българските студенти да кандидатстват в чужди университети, това е тяхно решение. Дотук с демокрацията. Оттук нататък искам да кажа, че когато има рекламни кампании за кандидатстване в чужди университети, докато съм министър на подобно място, ще правим кампания за българските университети и техните предимства“, каза образователния министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама