ВиК-Златни пясъци отнесе глоба за замърсяване на Черно море

12:28, 11 ное 15 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две дружества, замърсявали Черно море с нерегламентирано заустване на отпадъчни води, са били глобени през октомври от варненската екоинспекция. Нарушителите са ВиК "Златни пясъци" и "Виги турс", която стопанисва Международния дом на журналистите. Двете юридически лица са санкционирани с общо 5 хил. лева, съобщават от пресслужбата на РИОСВ-Варна.

На физическо лице от Сливен екоинспекторите са наложили санкция в размер на 100 лева за нарушение на Закона за защитените територии и извършване на развлекателно-туристическа дейност по река Камчия с моторна лодка, но без издаден съгласувателен документ от РИОСВ-Варна.

На фирма "Пито - кар Варна" е съставен акт за констатирано нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства на площадка в село Преселци, община Аврен. На лицето Галин Димитров Генов пък е издаден акт за допуснато замърсяване с дизелово гориво в град Девня.

През отчетния период на територията на РИОСВ-Варна, която включва и област Добрич, са извършени 11 проверки по сигнали за бедстващи и мъртви птици, като два от сигналите са неоснователни, една бедстваща птица е пусната на свобода в подходящ за вида район, пет птици в безпомощно състояние са настанени в спасителен център, а две са умрели по време на транспортиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама