Дани Каназирева: Икономически кръгове се смутиха от кандидатурата ми за председател на ОбС

12:43, 11 ное 15 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В деня, в който ГЕРБ обяви, че ще подкрепи кандидата за председател на Общинския съвет от "Съюз за Пловдив", настъпи смут и паника в редица икономически кръгове в Пловдив." Това заяви лидерът на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева по повод случилото се на учредителната сесия на ОбС. Припомняме, че въпреки очакванията именно Каназирева да оглави местния парламент след заявената подкрепа от ГЕРБ, в крайна сметка мнозинството съветници гласува за другата кандидатура - на Савина Петкова от Реформаторския блок.

"Изненада в нас нямаше. Напротив - за нас това беше очакван сценарий от същите хора, които през 2008 година обърнаха вота в Общинския съвет и свалиха ген. Йордан Кюмюрджиев като председател от ПП ГЕРБ", коментира Каназирева. Според нея целта е била "Съюз за Пловдив" да бъде в опозиция и по този начин управлението на града да "бъде вкарано в договорки и пазарлъци".

"Ние отново потвърждаваме своята позиция, че не сме участвали в договорки нито преди първи тур, нито между двата тура на изборите, както и в пазарлъци преди първата сесия на Общинския съвет", категорична бе Каназирева. По думите й "Съюз за Пловдив" не е трета, а втора политическа сила в Пловдив, защото всички останали са "коалиции, сбор от знайни и незнайни партии".

Каназирева заяви, че ще подкрепят дясно управление на града, без скрити от хората коалиции, постигнати под диктата на икономически играчи. "Считаме, че Пловдив има нужда от повече диалог, уважение към пловдивчани и експертиза. Изборите свършиха и ние започваме работа", каза още лидерът на "Съюз за Пловдив".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама