89 машини в пълна готовност да чистят Пловдив през зимата (снимки)

12:58, 11 ное 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В изправност са всички 89 машини, които трябва да осигуряват нормални условия за придвижване в Пловдив тази зима." Това заяви заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив Александър Държиков след извършения технически преглед на техниката за зимно поддържане на града  в базите на ОП "Чистота" и фирмата-подизпълнител.

"Това са съвременни машини със стандарт Евро-5, от които очакваме прецизна и качествена работа. Според договора от ноември 2014 г., КМД обслужва зимното почистване на Пловдив с 40 снегорина, 20 разпръсквача на сол и 5 челни товарача. Осигурени са и всички необходими материали, които да гарантират доброто почистване при зимни условия", уточни Държиков.

ОП "Чистота" се включва в зимното поддържане със собствени 15 снегорина, 6 разпръсквача и 3 челни товарача. При обилни снеговалежи от общинското предприятие са готови със 7 роторни снегорина и 8 мултифункционални машини за пешеходните зони.

В складовата база на "Чистота" са в наличност 4150 тона сол, 12 тона айсмелт и 92 тона калциев дихлорид.

"За доброто състояние на Пловдив в зимни условия разчитаме и на 440-те служителки ръчен труд", заяви директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов и поясни, че зимното дежурство тази година ще започне на 1 декември, тъй като дотогава се очаква хубаво време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама