Няма да има повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в Разград

14:19, 11 ное 15 / Политика 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Разград отхвърли днес искането за повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в 13 секции на Община Разград.

Жалбата против решението на Общинската избирателна комисия, с което са обявени резултатите от избора за съветници бе депозирана от двама кандидати от листата на Реформаторския блок – Юлия Матева и Басри Таушанов. Според адвоката на жалбоподателите, в съответните секционни комисии е имало отчитане на действителни гласове като недействителни, което се е отразило на разпределението на мандатите. Той поиска ново преброяване на бюлетините в тези секции.

Съдия Марин Маринов счете обаче искането за недопустимо, тъй като протоколите на тези секции са подписани без възражения и без особено мнение. Не е имало и жалби, сигнали или оспорвания в изборния ден.

Прокурора по делото заяви също, че жалбата е неоснователна. На същото мнение бяха и повечето от явилите се в съдебната зала общински съветници. В нейна подкрепа се обявиха Иво Димитров от Реформаторския блок и Гюлвер Хасан от ГЕРБ.

Съдът обяви, че ще се произнесе по делото с решение в законоустановения срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама