Съдия Стоил Ботев е новият докладчик по делото за касиране на изборите в Пловдив

14:51, 11 ное 15 / Политика 25 992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдия Стоил Делев Ботев от V състав на Административния съд в Пловдив е новият докладчик по делото, с което от Патриотичния фронт искат касиране на резулаттите от кметския балотаж.

Ботев беше определен от системата за електронното разпределение на случаен принцип, след като избраният вчера съдия Янко Ангелов си направи отвод.

"Причините за отвода са, че съпругата на съдия Ангелов - Емилия Петрова, която работи като юрист на граждански договор в Община Пловдив, е пълномощник на кмета Иван Тотев по делото и ще защитава интересите на градоначалника", поясни съдия Явор Колев.

Съдия Стоил Делев е докладчик и по делото за касиране на изборите в пловдивския район "Тракия", където "Коалиция Славчо Атанасов - Патриотичен фронт" също поиска касиране на изборите за кмет.

Жалба за касиране на изборите е подадена в Административния съд в Пловдив и от Георги Цанков, подкрепен в кметската напревара в Родопи от Реформаторския блок.

Делата  трябва да бъдат насрочени в 7-дневен срок, а производството им трябва да приключи в срок от 14 дни. Обжалванията са в двумесечен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама