Продължава обновяването на Централния общински пазар в Русе

14:57, 11 ное 15 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обновената част на Централния общински пазар беше открита официално днес. Лентата беше прерязана от кмета Пламен Стоилов и управителя на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.

На събитието присъстваха още и зам.-кметовете Иван Григоров и Даниела Шилкова, която по традиция в края на церемонията плисна менче с вода пред новооткрития обект. За доброто настроение на гостите на пазара се погрижиха талантливата Мирела Димитрова и танцьори от Общински детски център за култура и изкуство.

Обновената част включва изградени 20 нови магазина с модерен вид и нови инсталации, дограма на цялата фасада, снегозадържащи съоръжения на покрива, топлоизолирани външни стени, пестящи енергия за отопление, енергоспестяващо осветление, нови настилки в обектите и навесната част и ролетна щора на фасадата към алеята. Всеки обект разполага с навес пред магазина за разполагане на допълнително количество стоки и извършване на търговска дейност и на открито, нещо с което са свикнали и клиентите, и търговците на пазара. Дърветата са запазени, като за техните корони са направени специални отвори в конструкцията на сградата.

„През лятото беше премахната съществуващата остаряла постройка и изградена нова търговска сграда, на площ 400 кв.м., с метална конструкция, състояща се от покрита външна площ за търговия и стокови складове и магазини. Цялостното завършване на проекта е планирано през 2016 г. и ще включва две едноетажни търговски крила, съединени с централен корпус, покриващ вътрешна пешеходна зона. Това ще направи обектите още по-предпочитани и ще привлече освен нови търговци и повече клиенти. Щастливи сме, че всички новооткрити обекти са ангажирани с наематели“, заяви управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.

Кметът Пламен Стоилов не пропусна да похвали ръководството на „Общински пазари“ за това, че умее да планира и инвестира в интерес на гражданите, като осигурява добри условия за търговци и клиенти.

„При това „Общински пазари“ е най-печелившото търговско дружество и аз поздравявам г-н Кунчев за всичко, което прави“, допълни кметът Стоилов и честити на русенци новата придобивка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама