ДАНС разпитва запасни офицери за полицейските блокади

15:05, 11 ное 15 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки членове на воински съюз "Васил Левски” и БНД "Шипка” са били задържани и разпитвани от служители на ДАНС през последните дни във връзка с полицейските протести, довели до незаконни блокади. Това съобщи за Topnovini.bg Красимир Симеонов от воински съюз "Васил Левски”. Миналата събота, 7 ноември, са били арестувани 10 души в цялата страна, а в следващите дни атаката срещу двете организации е продължила.

Засега във Варна няма официално задържани. Има привиквани и разпитвани неофициално, уточни Симеонов. На хората, които са основно бивши служители на МВР и офицери от запаса и резерва, е бил задаван главно въпросът какво целят с подкрепата си на полицейските протести, дали не са били провокатори на незаконни действия по време на демонстрациите и дали не са имали намерение да се въоръжават.

"Властта се стреми да ни противопостави”, е мнението на Красимир Симеонов относно случващото се през последните дни. На въпрос на Topnovini.bg как си обяснява публичните изказвания на някои полицейски синдикални лидери, замесили военните в незаконните блокади, той заяви: "Не мога да коментирам подобни изказвания”.

"Ако се разбие полицията, няма кой да подкрепи народа. След като нямаме армия, знаете какво следва”, подчерта Симеонов. Той е категоричен, че единствената цел, с която от ВС "Васил Левски” и БНД  "Шипка” са обявили официалната си подкрепа към исканията на служителите на МВР, е правото им на достоен труд.

Във връзка с последните събития от двете организации съобщиха, че организират извънредна среща, на която ще бъдат поставени актуални въпроси относно масовите арести на техни членове и симпатизанти.

По време на първия полицейски протест във Варна, когато бе блокиран Аспаруховият мост, отразяващият екип на Topnovini.bg засече действащи служители на ОДПБЗН и на ГПУ-Варна. От Областната дирекция на МВР отказаха да отговорят на въпроса дали са идентифицирали техни служители в незаконните блокади, както разпореди вътрешният министър Румяна Бъчварова. Като довод да не отговори говорителката на варненската полиция Ивана Милева изтъкна обстоятелството, че нареждането на вътрешния министър е изтекло нерегламентирано в публичното пространство.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама