Плажовете преминават към Министерството на туризма

15:09, 11 ное 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Концесиите на плажовете да бъдат прехвърлени от Министерството на регионалното развитие (МРРБ) към Министерството на туризма, реши кабинетът на днешното си заседание. Това предлагат промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, за които тече обществено обсъждане. Подробности за промените в методологията на отдаването на концесия и наем обясни министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Нашето предложение е да разделим плажовете на четири групи и още четири подгрупи според разположението им, инфраструктурата около тях. Идеята е за всеки плаж да имаме различна методика за концесионно възнаграждение“, заяви Ангелкова.

По думите й обаче цената няма да е водеща, а ще се дават бонус точки за най-добри плажни принадлежности. Ангелкова подчерта, че ще се вземат предвид абсолютно всички предпоставки, които формират добрите услуги по българските плажове.

Анализите на всички големи туроператори показват, че основната цел на посещенията на България лятото са слънце и море, затова трябва да сме конкурентоспособни", изтъкна Ангелкова.

Министърът на туризма обяви и, че активно се подготвя заснемането на рекламен клип за България с участието на звездите на Боливуд, като видеото ще е предназначено специално за индийския пазар. Тя припомни, че вече е уговорено участието на Шарук Кхан, който вече е заснел своя запис за преживяванията си в България. Министерството ще заснеме клипа, въпреки критиките, които последваха след представянето на новия клип за България с участието на холивудски знаменитости.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама