Русенци на посещение в Европейския парламент по покана на Мария Габриел

15:49, 11 ное 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел осигури незабравимо посещение на Европейския парламент в Брюксел на граждани от всички общини на Русенска област. Информацията съобщават от офиса на евродепутата в Русе.

По време на визитата на русенци се проведоха дискусии с колеги на Мария Габриел по важните теми от дневния ред на Европа, запознаване с функциите на Европейския парламент, виртуална разходка из пленарната зала в Парламентариума. 

В рамките на срещата с евродепутата Михаел Тойрер беше обсъдена Дунавската стратегия, която е ключова за област Русе. Тойрер сподели впечатленията си от посещението си в Русе, определяйки го като един от най-гостоприемните европейски градове. Той наблегна на ключовата роля на местните власти при реализирането на качествени проекти по Дунавската стратегия, насочени към подобряване на жизнения стандарт на хората от крайдунавските региони. 

Обект на дискусията с Роберта Мецола бе миграционната криза и начините за отговор на предизвикателствата. Мария Габриел, която е зам.-председател на Групата на ЕНП по евро-средиземноморските отношения, и Мецола, зам.-координатор на Групата на ЕНП в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, подчертаха необходимостта от по-тесен контакт с държавите на произход или транзитно преминаване на незаконните миграционни потоци, тъй като миграцията не е проблем само за Европа. 

Интересна за русенската група беше и срещата с холандския евродепутат Ламберт ван Нистелрой. Той призова за инвестиции в младите хора и разгледа възможностите за тях, предоставяни от европейските фондове. В тази връзка бяха обсъдени и механизмите за стимулиране на малките и средни предприятия, както и предприемачеството, със специално внимание върху значението на плана Юнкер за стимулиране на регионалната икономика. 

За своите гости от Русенска област Мария Габриел осигури още среща с евродепутатите от групата на ГЕРБ, както и лекция за ролята и функциите на Европейския парламент,  неговите правомощия и любопитни факти от миналото и настоящето на институцията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама