Новости в енергийната ефективност и земеделието представиха на научна конференция в Русенския университет

16:01, 11 ное 15 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 11 ноември 2015 г. в Русенския университет „Ангел Кънчев“ се откри VI Международна научна конференция по енергийна ефективност и селскостопанско инженерство, съобщават от учебното заведение. Тя се организира от Сдружението за инженеринг и изследвания в земеделието (ERA) в сътрудничество с четвъртата секция на Международната комисия по селскостопанско инженерство CIGR, EurAgEng, Асоциация на земеделската техника в Югоизточна Европа, Федерацията на научно-техническите съюзи – Русе и Русенския университет „Ангел Кънчев“. 

Специален гост на конференцията бе генералният секретар на Световната организация по земеделие и биоинженерство (CIGR) проф.Микио Умеда от Университета на Киодо, Япония. 

На откриването ректорът на Русенския университет чл.-кор. Христо Белоев отбеляза, че акцентът на конференцията е да насърчи обмена на резултатите от научните изследвания, научни идеи и тяхното практическо прилагане относно енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници в земеделието, с цел създаване на професионални контакти между учени от различни страни за съвместно участие в различни международни образователни и научни проекти.

Проф. Никола Михайлов отбеляза, че в Сборника с доклади на конференцията са отпечатани над 100 доклада (за сравнение през 2013 са били 80) на учени от Англия, Франция, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Япония, Турция и Румъния. 

Тазгодишното издание на конференцията е специално, защото съвпада с честването на 70-годишнината от Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама