Германското разузнаване е шпионирало ФБР и УНИЦЕФ

16:07, 11 ное 15 / Свят 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германското външно разузнаване е шпионирало международни организации и високопоставени фигури. Това съобщи местно радио, но без да уточнява източника си на информация.

Сред следените институции са ФБР, УНИЦЕФ, Световната здравна организация и Международният съд в Хага. Част от шпионираните личности пък са настоящият френски външен министър Лоран Фабиюс, германски дипломат, който в продължение на години е работил като наблюдател на Европейския съюз в Грузия, както и високопоставени служители на ЕС в Брюксел и Турция.

Германското разузнаване е следяло телефоните, електронната поща и IP адресите на целите си. Данните били предавани на структура към правителството.

Освен изброените организации в списъка на германското разузнаване влизат и много европейски и американски компании, сред които производителите на оръжия Lockheed.

Преди време стана ясно, че германското външно разузнаване е шпионирало заедно с американската Агенция за национална сигурност френското президентство и външно министерство, както и Европейската комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама