Съдят шефа на пицарии „Виктория“ за смъртта на сина на председателя на ДАНС

17:18, 11 ное 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съсобственикът на веригата пицарии "Виктория" Георги Илиев е даден на съд за смъртта на Юлиян Георгиев, син на председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Бизнесменът е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа, съобщава "Правен свят". Докладчик по делото е съдия Евелина Папазян от Софийския градски съд, а самото дело е насрочено за 22 декември.

20-годишният Юлиян Георгиев загина при катастрофа на 2 април 2014 година. Студентът от Техническия университет карал мотора си по бул. "Симеоновско шосе", когато към 21 ч. край входа на ресторант "Ловен парк" го връхлетял автомобил, управляван от бизнесмена Георги Илиев. Движещата се в насрещното платно кола направила ляв завой, за да влезе в парка и така препречила пътя на моториста. От удара момчето изхвърчало на метри и починало на място. При инцидента бизнесменът не е бил под влиянието на алкохол или наркотици.

След трагедията в медиите се появиха публикации, че Илиев е съученик на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, а негов заместник в ръководенето на МВР бе именно Димитър Георгиев.

Обвинителният акт срещу Георги Илиев беше внесен в съда, но беше върнат заради процесуални нарушения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама