"Витоша ски" АД отхвърли обвиненията за сеч във Витоша

21:43, 11 ное 15 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Витоша ски“ АД отговорно заявява, че няма нищо общо с преписваните ни действия на територията на ПП „Витоша“. Това се казва в изявление на фирмата, изпратено до медиите и цитирано от БГНЕС.

"Цивилизовано изтърпяхме всички хули по наш адрес, за да изчакаме отговорните държавни институции да кажат каква е истината", призовават от "Витоша ски" АД. "Непонятно за нас е защо те се забавиха толкова дълго, след като на 30.10.2015 год. РИОСВ е съгласувала тези действия и видно е, че ДГС – София е подписало договор за тази дейност. Не искаме да коментираме целесъобразността на тяхната дейност. За нас е виден резултатът – заради корояда-топограф Витоша е една мъртва планина. Настояваме ресорните министри да предприемат адекватни действия срещу организаторите на това активно мероприятие. Те вече са ясни", се казва още в изявлението на фирмата.

Обяснението идва в отговор на протеста на няколко хиляди природозащитници, който се проведе тази вечер в София. "В Природен парк "Витоша" друга офшорка, но свързана с пиринската, мести „морени“ и изравнява терените извън пистите, копае незаконна система за изкуствен сняг без необходимите разрешителни, близо до вододайната зона. Строят се и противопожарни кули за наблюдение, които не са на мястото си и са просто грозно усвояване на европейски средства", написаха организаторите.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама