"Биволъ": Бойко Борисов с чадър над Владимира Янева

22:16, 11 ное 15 25 935 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лично лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов е сложил чадър над скандалната съдийка Владимира Янева, обвиняема по аферата “Червеи”. От нов запис, показващ задкулисието на съдебната и политическата ни системи, разпространен от “Биволъ”, става ясно, че Борисов е нападнал Янева “само за пред медиите” и тя “въобще да не го мисли и да не се притеснява”.

На 12 февруари т.г. от Брюксел Борисов заяви, че трябва да й се дадат “400 години затвор”. От разговора на съдийката с Румяна Ченалова става ясно, че Янева още на същия ден “в цялата тази драма полудява” и “му пуска на Бойко един SMS”. “Извинявайте, не съм нарушила закона и освен това за четири години съм подписала 15 000 СРС”, написала тя.

“Не минават и три минути и ми звъни Митко Узунов и ме пита имаш ли Viber - знаеш, че той е неговият човек в съвета, с който комуникира и той му отговаря... Звъни ми той на Viber и ми казва: “Tоку-що ми се обади човекът от Брюксел и ми каза да не се притесняваш, че това изказване го е направил само за пред медиите - за 400-е години - и въобще да не го мислиш и да не се притесняваш”, разказва Янева.

Пред Ченалова тя допълва, че след “10-15 минути” вижда съобщение от непознат номер. “И тук вятърът е много силен, синоптиците казват, че времето ще се оправи. Да не забравяме, че Сандански е най-топлият град. Ако Митко каже, може да отидем да се разходим в парка”, гласи съобщението. “Няма от кой друг да е”, възкликва Янева, визирайки премиера. "Биволъ" припомня, че Димитър Узунов е бил и председател на районния съд в Сандански.

“И аз съвсем се успокоявам. Милка (Итова - член на ВСС, б.а.) се обажда и ми казва: “Не се притеснявай, Митко ми казва, че е говорил знаеш с кой и че всичко е наред и няма проблем”. “Ясен Тодоров (също член на ВСС и председател на Етичната комисия към Съвета, б.а.) ми звъни във вторник и ми казва: “Трябва да се видим”. Виждаме се и той ми казва: “Бойко ми прати един от най-близките му хора да ми каже по никакъв начин теб да не те закачам”, обяснява Янева.

От предишен разговор става ясно, че Борисов е "натискал" и главния прокурор Сотир Цацаров.

В крайна сметка обаче "гаранциите" не подействат и ВСС отстранява Янева. 

Съдийката разсъждава върху това разминаване между думи и дела и не разбира как така след като си е осигурила подкрепата на двете най-важни лобита в Съвета, на Димитър Узунов и Ясен Тодоров, в крайна сметка е „опраскана“.

„Защо кара Митко да ми се обади. А казах ли ти, че и при Ясен е пратил човек? Двамата души, които държат Съвета и около тях са лобитата са Митко и Ясен. Двамата най-оправни в Съвета. И той праща при тях“, тюхка се Янева, говорейки за пратениците на Бойко Борисов.

Целият разговор между двете може да чуете ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама