Кунева: Всички сме дълбоко разтревожени

09:03, 14 ное 15 / Политика 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички сме дълбоко разтревожени и човешкото съчувствие е повече от очевидно. Това коментира вицепремиерът Меглена Кунева пред БНР във връзка с атентата във френската столица Париж.

„Повече от убедена съм, че правителството ще реагира като един от основните членове на ЕС, защото извън човешката и хуманната реакция, трябва да направим така, че Европа да бъде сигурна. Действително всички са в шок в Европа. Знам, че ще има реакции от страна на целия свят”, заяви Кунева. Тя посочи, че работата, която трябва да се свърши по отношение на сигурността и на голямата политика, свързана с всички аспекти, които засягат сигурността, трябва да бъде високо в дневния ни ред.

„Не зная дали ще има отново извънредно заседание на страните-членки на ЕС, но знам, че трябва да направим план, който стриктно да изпълняваме и да се прилага във всички страни. Толкова сме силни, колкото е силна всяка отделна страна на Европа. Българските институции ще направят всичко възможно, за да гарантират сигурността на гражданите”, каза още Меглена Кунева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама