Добрич ще почете жертвите на пътнотранспортни произшествия

09:19, 14 ное 15 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия – 15 ноември, утре в храма „Св. Троица“ в Добрич, от 13 часа, ще бъде отслужена заупокойна литургия и панихида в памет на жертвите по пътищата.

Всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.Ежегодно в резултат от инциденти по пътищата, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот. Мащабът на проблема нараства всяка година, защото към хилядите хора, които са пострадали се присъединяват нови хиляди, с което групата на жертвите придобива огромни размери. Това са ненужни човешки загуби и страдания. Загиват и остават осакатени завинаги деца, млади хора, мъже, жени.

На този ден си спомняме за тези, които са убити и за тези, които продължават да страдат и са получили пътна травма поради чужди и собствени грешки, за тези, които ги няма вече около нас и почитаме  тяхната памет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама