Ученици ще се състезават по публична реч на английски в Стара Загора

09:36, 14 ное 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 200 ученици, учители и съдии от Южна България се събират днес и утре в Старозагорската гимназия с преподаване на чужди езици  “Ромен Ролан”. Те щу участва в първия турнир, организиран от Фондация “БЕСТ” през настоящата 2015/2016 учебна година.

 Учениците ще се състезават в следните дисциплини: дебати, публична реч и други сценични изкуства – всички от които на английски език.

Това е първият турнир на Фондацията тази учебна година и първият областен турнир в историята й. В него ще се включат училища от Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Бургас, Димитровград, Хасково, Сливен, Смолян, и разбира се Стара Загора.

„Приятно съм изненадана от големия брой участници, имайки предвид, че турнирът е областен, а не национален. Въодушевени сме от този растеж на интереса към нашите турнири, особено на такъв ранен етап през учебната година”,  коментира Ана Фюселие, управител на Фондацията.

След Стара Загора ще бъдат организирани турнири в други седем градове у нас до края на тази и пролетта на следващата година. Следващият ще бъде в Русе на 21 и 22 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама