И Цецка Цачева изрази съболезнования

12:57, 14 ное 15 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователни адреси до председателите на Сената и на Националното събрание на Френската република по повод терористичните атентати в Париж в петък вечерта.

В тях председателят на парламента изразява своите и на депутатите в българския парламент най-дълбоки съболезнования и съчувствие.

„В този тежък момент, разтърсил и шокирал не само френската страна, но и целия свят, позволете ми да изразя най-искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност. Всички в България дълбоко скърбим за жертвите от тази голяма трагедия. Ние сме с вас в този тежък момент и споделяме болката на френския народ и мъката на потопените в скръб семейства на жертвите“, пише Цецка Цачева в съболезнователните адреси, публикувани на сайта на Народното събрание.

„България остро и решително осъжда тези варварски терористични атентати, които са грубо и недопустимо посегателство не само срещу френската страна, но и срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Няма и не може да има оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора. Убедена съм, че този брутален престъпен акт ще удвои енергията на институциите, на гражданското общество и на световната демократична общественост за още по-безкомпромисна борба с тероризма“, се казва още в съболезнованията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама