Варненци се покланят пред паметта на жертвите в Париж

15:28, 14 ное 15 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненци поставят цветя, свещи и възпоменателни послания пред сградата на Алианс франсез в памет на загиналите при терористичните атентати в Париж. По този начин всеки, който желае, може да покаже съпричастност към трагедията, която сполетя френския народ, заявиха от Франкофонския център във Варна. 

"Потресена съм от терористичния акт, при който десетки хора загинаха във френската столица", сподели пред Topnovini.bg директорът на Алианс франсез във Варна Милена Ангелова. "Изказваме нашата благодарност на всички, които засвидетелстваха своята подкрепа – за думите, за цветята, за свещите в знак на съпричастност, след трагичните събития, които поразиха Франция през тази тъжна петъчна нощ на 13 ноември", заявиха от Алианс франсез.

От там добавиха, че все още не разполагат с информация затова дали ще се проведат други възпоменателни мероприятия, с които варненци да изразят съпричастност към трагедията в Париж. Припомняме, че след серия от едновременни терористични атаки в различни райони на френската столица бяха убити най-малко 128 души, а повече от 200 са ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама