Стотици оставиха цветя пред френското посолство, страхуват се за България (снимки)

15:35, 14 ное 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От сутринта стотици столичани оставиха цветя пред сградата на посолството на Франция в София. Други запалиха свещи с молитва за душите на загиналите при терористичните актове в Париж, при които загинаха над 150 души, а стотици други бяха ранени.

Някои смирено оставиха букетите си и запазиха минута мълчание. Други ридаеха за масовата смърт на невинните хора.

„Аз имам деца в Канада и знам, че те скърбят. Ужасно е. Тук съм, за да отправя послание да бъдем по-силни, но за жалост не виждам изход от това положение. Не можем да предвидим къде ще има атентат. Това не е обикновена война. Те искат да съсипят Европа“, каза възрастна жена, която беше видимо разстроена.

Много хора дойдоха пред посолството с децата си. Цели семейства изчакват реда си, за да оставят цветя, послание или свещ, с тъга и надежда, „Европа да се събуди и да защити гражданите си“.

„Това, което се случи е заплаха за Европа и трябва да се обединим, за да се намери разрешение на въпроса с тероризма. Страх ни е, че може ние да сме следващите и, че утре може ние или наши съграждани да бъдат покусени от безмилостната ръка на терористите. За това трябва незабавно да се вземат мерки на най-високо ниво“, заяви мъж, който беше довел двете си деца да се помолят за душите на убитите.

Оградата на френското посолство е отрупана и с послания. Столичани призовават за мир и промяна на мисленето спрямо най-големия бич на 21 век- тероризма.

„Това, което се случи е нещо невъзможно. Не може нормален човек да прави подобно нещо, дори и на най-големия си враг, а ние не сме врагове на никого, най-малко французите, най-малко Европейския съюз. Трябва да променим мислите си и да бъдем по-добри хора, да живеем заедно независимо от религията си, независимо от това, че сме различни“, обясни жена, която също запали свещ.

Докато свещта не изгоря, жената я пазеше с ръка от вятъра- „защото така, както свещта не изгасна заради ръката, която я пази, трябва човешкият живот да бъде пазен от тероризма.“

Довечера в 19:00 часа има организирано събитие пред посолството на Франция в знак на съпричастност с жертвите на атентатите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама